Gå til indhold

Støt en døveskole i Etiopien

I Etiopien hersker der utallige fordomme om døve, og at være døv er forbundet med stor skyld og skam. Etiopierne mener, at døve børn er besat af onde ånder, og deres mødre selv er skyld i deres børns handicap, fordi de ikke har passet dem ordentligt. Børnene bliver derfor ofte gemt af vejen og får aldrig en uddannelse.

Du kan gennem et fadderskab være med til at bekæmpe fordommene og sørge for, at børnene og deres søskende får en uddannelse på døveskolen CCM Education for the Deaf. På skolen lærer børnene tegnsprog, hvilket er afgørende for de døve børns fremtid, da de for første gang i livet kan kommunikere med omverdenen og får mulighed for at udtrykke, hvad de føler og tænker.

Du kan hjælpe ved at oprette et projektfadderskab

For blot 185 kr. pr. måned kan du støtte døveskolen CCM Education for the Deaf og dermed sikre, at så mange børn som muligt får en uddannelse.

Hvem går hjælpen til?

Børnene i fadderskabsprogrammet har meget forskellige baggrunde. Nogle kommer fra familier, som ikke har råd til at betale for skolegang. Andre er forældreløse og bor hos en plejefamilie, hvor de får mad, lægehjælp og tøj. Døvhed er ikke en fællesnævner, for der går også mange hørende børn på skolen, men det første år på skolen lærer alle tegnsprog, og der kommunikeres med hænderne.

Skolens vision er, at døve skal være fuldt integreret i det etiopiske samfund. Projektet lægger derfor stor vægt på, at børnene får en uddannelse og bliver i stand til at forsørge sig selv som voksne. Udover almindelig skolegang kan de lære håndværksmæssige fag som tømrer eller syerske. Via fadderskabsprogrammet tilbydes der også tegnsprogskurser til de døve børns familier, for at give barnet mulighed for at kommunikere med sine forældre og søskende.

Det nytter at være fadder!

Både DIA og vores faddere besøger jævnligt projekterne, hvor de enkelte børn og deres familier kan forklare betydningen af fadderskabet for dem. Faddere får to gange om året en rapport fra projektet.

Vores partner

DIA har samarbejdet med Church of Christ Mission Etiopien (CCM) om fadderskaber siden 1991. CCM sørger for, at lokalbefolkningen får at vide, hvad det vil sige at være døv. Skolen ligger i udkanten af Addis Abeba i bydelen Makanissa. Her er tilknyttet en del fortalere for døves vilkår fra forskellige professioner (f.eks. sundhedsarbejdere, kommunalt ansatte, lærere og politi), der holder foredrag og workshops om døvhed.

CCM er en del af den internationale Church of Christ Mission med base i USA. De etablerede den første skole for døve i Etiopien i 1963. CCM driver nu fem skoler og tre børnehaver rundt om i landet med i alt mere end 900 døve børn og unge.

CCM i Etiopien består udelukkende af etiopiere, og organisationens bestyrelse er sammensat af fem medarbejdere, hvor bestyrelsesformanden er den administrerende direktør og samtidig er CCMs landerepræsentant. Bestyrelsen udgør således den myndighed i organisationen, der varetager både den daglige drift samt strategiske spørgsmål.