Gå til indhold

Webinar om adopteredes sprogudvikling

14. oktober 2022

Lær at understøtte dit adoptivbarns tilegnelse af sprog. Kom til webinar om adopterede børns sproglige udvikling 23. november med talepædagog Lene Höglund Santamarta.

 


Hvordan tilegner børn sig et nyt sprog, når de bliver adopteret? Det spørgsmål har Lene Höglund Santamarta beskæftiget sig indgående med, både personligt og professionelt. Hun er uddannet talepædagog (logopæd), adopteret - og har selv adopteret to børn.

På webinaret får adoptivforældre konkrete redskaber til at forstå og støtte deres børns overgang til det danske sprog.

Et vigtigt udgangspunkt i vores arbejde er at se børn som kompetente og villige deltagere i kommunikation og interaktion. Adopterede børn tilegner sig ofte hurtigt deres nye modersmål. Det kan lyde som om, de hurtigt når deres jævnaldrendes niveau rent sprogligt. Men ofte har de ikke den dybere forståelse af betydningen af de ord og udtryk, de bruger.

På webinaret vil Lene fortælle om adopterede børns sproglige udvikling i forbindelse med sprogskift – og hvordan sprogskift kan se ud for børn i forskellige aldre. Hun vil desuden tale om forskellige måder, man kan vælge at forholde sig til barnets første sprog.

Webinaret er et fælles nordisk arrangement, hvor der vil være deltagere fra Island, Norge, Sverige, Danmark og Finland. 

Webinaret har begrænsede pladser og kræver tilmelding.

Det finder sted online d. 23. november 2022 kl. 16.

Tilmeld dig her:
https://www.isadopt.is/is/moya/formbuilder/index/index/nac-speech-therapist

Hvordan lærer adopterede børn et nyt sprog? Kom med til webinar 23. november 2022

Hvordan lærer adopterede børn et nyt sprog? Hvordan understøtter voksne den bedste læring? Kom med til webinar 23. november 2022