Gå til indhold

Thailand åbner op

29. oktober 2020

Det forventes at det inden for ganske kort tid bliver muligt for danske familier at rejse til Thailand for at hente deres børn

Thailand åbner op igen for adoptioner efter en periode med nedlukning grundet COVID 19

DIA har netop modtaget nye procedurer for indrejse fra de Thailandske myndigheder. Det betyder at det heldigvis er nært forestående at vores familier der venter på at hente deres barn og afslutte retsprocessen i Thailand kan rejse afsted.

"Det er beklageligvis ikke kun et spørgsmål om at kunne rejse til landet, men jo også et spørgsmål om det juridiske system fungerer. Men vi kan se at Thailand er meget tæt på at åbne op, så de af vores familier der har ventet i nogle måneder nu kan komme afsted. Det er naturligvis helt fantastisk", siger DIA`s mangeårige adoptions rådgiver på Thailand, Tina Brandt-Olsen.

"Man skal altid passe meget på med at være for konkret, men de seneste meldinger vi har fået fra vores samarbejdspart i Thailand CAC, peger på at der igen vil blive afholdt boardmøder og det igen inden for kort tid vil være muligt at indrejse i Thailand. Det er vort klare indtryk, at de thailandske myndigheder er meget grundige og har taget alle tænkelige forholdsregler inden den kommende åbning. Vi vil naturligvis melde det endeligt ud når vi forventeligt inden for kort tid får de første datoer til boardmøderne, som betyder at familierne kan udrejse", slutter Tina.

I alt er der gennem årene formidlet 144 børn gennem adoption fra Thailand til Danmark. Og nu ser det altså ud til, at flere thailandske børn efter et mindre ophold grundet COVID bliver forenet med deres danske familie i de kommende måneder og kan fortsætte et nyt liv i trygge rammer væk fra deres thailandske børnehjem.