Gå til indhold

Sydafrika åbner igen for adoptioner

29. oktober 2020

De to første familier rejser til Sydafrika inden for de næste tre uger for at blive forenet med deres børn

Adoptioner er efter nedlukning grundet COVID 19 igen muligt fra Sydafrika

Efter 6 måneder uden mulighed for indrejse til Sydafrika på grund af Corona nedlukning er der igen åbnet op for adoptionerne fra Sydafrika. En del familier har ventet gennem flere måneder på at Sydafrika igen ville åbne for indrejse og de kunne hente deres barn.

I DIA var glæden ligeledes stor da organisationen modtog de første retsdatoer og indrejse igen blev muligt. Det betyder at de første to familier vil rejse til Sydafrika inden for de kommende 3 uger. 

"Ja, det er rigtig dejligt at adoptionerne igen kan gennemføres fra Sydafrika. Det er jo ikke mindst godt for de børn der har ventet på at komme i gang med et nyt liv væk fra børnehjemmet", siger leder af DIA Robert Jonasen og fortsætter:

"Vi forventer at kunne sende flere familier af sted i de kommende måneder. Vores samarbejdspart i Sydafrika, Impilo, glæder sig ligeledes til at modtage de danske familier. Alle har ventet og krydset fingre, men nu sker det heldigvis", slutter Robert Jonasen.

Danish International Adoption (DIA) samarbejder med 9 lande. Det har dog været muligt at gennemføre adoptioner fra en række af landene, også på trods af COVID 19. I Taiwan, Tjekkiet og Korea har DIA`s familier gennem de sidste 4 måneder kunnet rejse ud og blive forenet med deres barn. I Taiwan og Korea har familierne dog skullet i karantæne ved ankomst.