Gå til indhold

On the road to a new family

09. februar 2021

Adopterede fra Tjekkiet fortæller om at være adopteret I en glimrende bog der for nylig så dagens lys og nu er oversat til engelsk.

To adopterede (Mathilde og Katrine) fra Danmark fortæller om deres adoptionsoplevelse i en ny bog fra Tjekkiet. Initiativet til bogen kommer fra ”The Office for International Legal Protection of children” i Tjekkiet, som er den statslige myndighed der er ansvarlig for internationale adoptioner. ”On the road to a new family” byder på interessant læsning for dig/jer som enten er adopteret, er i gang med at adoptere eller overvejer at adoptere.

Bogen tager udgangspunkt i en række fine interviews med adopterede og adoptanter, som tillader læseren at se ind i deres personlige liv og høre deres historier om at finde en familie. Formålet med bogen har været, at skabe fokus på overgange for forældre og adopterede. Bogens fokusområde er omsorg, tolerance og kærlighed.

Bogen kan downloades via dette link.

"Vi synes det er et godt initiativ og dejligt, at danske adopterede fra Tjekkiet også har bidraget til bogen, som vi har hjulpet vores samarbejdspart i Tjekkiet med at lave. Vi synes selvfølgelig det er vigtigt, at særligt adopterede hele tiden har mulighed for at bidrage med deres fortælling og oplevelse af adoption, der er en særlig og kompleks indsats for at hjælpe børn", siger Andrea Jedrzejowska, der er DIAs adoptionskoordinator i forhold til Tjekkiet.