Gå til indhold

Indisk dreng finder et nyt hjem i Danmark

25. februar 2021

I sidste uge delte en af vores adoptionskoordinatorer i DIA en glædelig opdatering fra en af vores adoptanter. Hun befinder sig lige nu i Indien for at hente sin syvårige adoptivsøn hjem. Historien har vagt opsigt selv i Indien, hvor India Times har lavet en længere artikel om adoptionen.

(Det skal for god ordens skyld nævnes at DIA har valgt at sløre navnene i artiklen)

Der har været tale om en længere proces for alle implicerede parter. Manja fra Indien blev født uden ben under knæet og siden han blot var seks dage gammel, har han boet på et statsligt børnehjem nord for Inden. Han blev bragt til børnehjemmet af frivillige fra Childline India, en NGO, som arbejder for at hjælpe børn i nød. I februar blev han forenet med sin mor, Marie, fra Danmark, der er rejst til Allahabad i det nordlige Indien for at adoptere ham.

”Det var næsten 10 år tilbage, at jeg ansøgte om at adoptere et barn med særlige behov. Efter at have brugt 25 år på at montere skinner og proteser til personer med handikap, er det mit store ønske at give min kærlighed og mit hjem til et så særligt et barn”, udtalte Marie til India Times.

Det var en følelsesladet proces for moderen, da hun formelt fik overdraget sin søn efter en langvarig adoptionsproces. Adoptionen blev gennemført via Central Adoption Resource Authority (CARA), under Ministry of Women & Child Development, Government of India. Marie var ikke ene om at velkomme Manja ind i hans nye familie. Hun også havde medbragt sin mor med på turen, Manjas bedstemor, som ligeledes følger sit nye barnebarn hjem til Danmark.

”Oprindeligt stod jeg på venteliste til et barn fra Etiopien i nogle år, men jeg stod på venteliste til et barn fra Indien i mange år. Det var først i november 2019, at jeg blev informeret om at processen endelig var afsluttet, og jeg havde den nødvendige retskendelse til at adoptere Manja. Imidlertid blev processen dog forsinket af Covid19 og rejsebegrænsningerne” udtaler Marie.

Den 22. februar rejste mor og søn sammen til New Delhi, hvor de skal have udfærdiget de nødvendige rejsedokumenter til barnet, inden de sammen flyver til Danmark i midten af marts, og Manja fortsætter sit liv i Danmark.