Gå til indhold

Hvis du spørger mig – en podcast om at adoptere

07. november 2022

June Karina Koed Forup belyser adoption fra sit og sine gæsters perspektiv i den gennemarbejdede podcastserie “Hvis du spørger mig”.

For hvordan ser en rigtig familie egentlig ud? Hvornår kan man kalde sig for nogens forældre? Skal man have født sit eget barn for at kunne kalde sig mor?

Dette og mange andre spørgsmål udforsker June Karina og hendes gæster, der selv på den ene eller anden måde har haft adoption inde på livet.

Podcastserien begynder med June Karinas egen rejse til at blive mor til en lille pige fra Thailand. Det er en rejse i selskab med hendes mand, som begynder med tanker om at danne familie og med fertilitetsbehandling. Fortællingen rummer både personlige og mere filosofiske refleksioner og fortællende beskrivelser. Vi hører, hvordan June Karina pludselig går i stå på trappen, da hormonbehandlingen fremprovokerer et angstanfald. Og om da hun og hendes mand gør sig klar på hotelværelset i Chiang Mai til at hente datteren på børnehjemmet. 

I de følgende to afsnit hører vi June Karinas gæster fortælle om deres oplevelser af at vokse op som adopterede i Danmark. Her er mange nuancerede tanker om identitet, som giver dybde til serien. Det er autentiske og ærlige fortællinger fra både adoptanter og adopterede.

”Jeg har lavet denne podcastserie fordi jeg brænder for at inspirere og støtte andre der er i berøring med området. Jeg ønsker at åbne hjerter og viderebringe historier, for gennem synlighed og information bliver vi mere imødekommende over for hinanden”, skriver June Karina.

På billedet: June Karina med sin datter. 

Læs mere om June Karina på karinakoedforup.dk og på Instagram @karinakoedforup. Podcasten er klippet og tilrettelagt af Philip André Ørnfeldt Andersen & Sara d'Apuzzo Poulsen.

 

Lyt til podcasten her:

Spotify: https://open.spotify.com/show/5j0gFxKaY37zCjHz5FdcJB

Buzzsprout: https://www.buzzsprout.com/2035975

Podtail: https://podtail.com/da/podcast/hvis-du-sporger-mig/

Audible: https://www.audible.co.uk/pd/Hvis-du-sporger-mig-Podcast/B0BBMN2NYZ

June Karina med sin gæst, Sara Gregersen, i seriens tredje afsnit.