Gå til indhold

Finde ro - en helt særlig sang

01. september 2023

D. 31. august er en særlig dag for Vincent Wood. Det var den dag, han blev adopteret af sine forældre og kom til Danmark. Det er også den dag, hans nye sang ”Finde ro” udkom.

For Vincent Wood tog det mange års tilløb at nå hertil. I går udkom hans sang ”Finde ro”, som er en sang dedikeret til adopterede i Danmark. Det var tid til at udgive ny musik, og det var på tide at skrive den helt særlige sang, som Vincent Wood havde ønsket at udgive længe. Den handler om at finde ro, som er noget mange adopterede sikkert kan genkende.

Vincent Wood er adopteret fra Bal Vikas i Indien, og opvokset i det jyske med sine forældre og 2 søstre. Han har haft en dejlig opvækst, har gode venner og arbejder som musiklærer, når han ikke laver sin egen musik. Han har styr på tilværelsen, men han oplevede alligevel, at der manglede en form for ro indeni. Han oplevede at mennesker forlod ham, og det forvoldt stor smerte. Vincent Wood har været på en følelsesmæssig rejse, og har lært at bekendtskaber kommer i mange former, og nogle relationer befinder sig mere i periferien end andre, og det er okay. Hans sang er et resultat af hans personlige udvikling. Den personlige udvikling fortsætter naturligvis, for der er stadig mange uberørte vinkler, og for Vincent Wood kunne en sang om adoption også handle om mange andre ting, men for ham var det vigtigt at starte et sted, som var personligt for ham men samtidig være noget andre adopterede kunne relatere til.

At skabe et fælles sprog

Musikken har altid været en måde for Vincent Wood at mærke sine følelser og bearbejde dem, en måde hvorpå han kunne bearbejde det livsvilkår, adoption er for ham. For nogle kan det føles som at man lever i 2 verdener. I den ene blev man født. Det er der, man ligner folk på gaden, men ikke forstår hvad de siger. I den anden verden er man vokset op, men man skiller sig konstant ud. Det er et kontrastfyldt livsvilkår, og netop dét vil Vincent Wood gerne skabe et fælles sprog for med sin musik. Mellem linjerne i sangen ligger budskabet, at man er god nok som man er. Samtidig er musikken et skønt mix af vestlig popmusik kombineret med indiske rytmer fra musikinstrumenterne bansuri og tabla.

Lyt til sangen her

Finde ro - en helt særlig sang